op aanvraag: workshop ‘Naar een win-win levenshouding’

Wanneer:
31/12/2018 @ 09:30 – 17:30
2018-12-31T09:30:00+01:00
2018-12-31T17:30:00+01:00
Waar:
locatie naar keuze
Contact:
Katharina Mertens
0496 51 15 16

Op aanvraag in uw bedrijf, organisatie…
Basis workshop
twee dagen of 4 dagdelen
‘Naar een win-win levenshouding’

@Praktijk Coach in Beweging Haaltert of op een locatie naar keuze

In deze workshop krijg je naast een theoretisch kader vooral praktische tools waaronder ook het ABC van ontstressen.

– Je  leert stress en de oorzaken van het onbewust functioneren in de drama driehoek, de rollen en je eigen patronen herkennen.
– Je zet stappen naar verandering.
– Je maakt kennis met de win-win levenshouding en de verschillende attitudes.
– Je experimenteert met nieuwe manieren om met moeilijke situaties om te gaan.

Om de oude, onbewuste patronen te kunnen loslaten, is het nodig om – zonder er diep in te gaan – met de verschillende rollen contact te maken. Dit doe jij individueel en ervaringsgericht zonder enige stress of trauma opnieuw te creëren.

Na de bewustwording, ben je in staat de oude rollen, overtuigingen en patronen uit het verleden individueel en bewust los te laten. Zo ontstaat er ruimte voor het nieuwe, namelijk de win-win levenshouding .

Elk deel bestaat uit theorie met aansluitend zelfonderzoek, zelf ervaren en integrerende oefeningen. We sluiten af met een Biodanza-sessie waarbij we als groep al het beleefde en het geleerde woordeloos integreren om de transformatie volledig op te slaan in het mentale, emotionele en fysieke. Hiervoor is geen enkele Biodanza-ervaring nodig.

We kiezen bewust voor 2 dagen.
Wanneer je het dagdagelijkse even achter je laat, ontstaat een nieuwe ruimte. Hier kan je op neutraal terrein kennis opnemen en oefenen. Terug thuis kan je ze, daar en in andere situaties, gemakkelijk toepassen.

Waar: in de groepsruimte van Praktijk Coach in Beweging of een locatie van uw keuze.
Info & inschrijving: bij Katharina Mertens 0496 51 15 16.
Begeleiding: Katharina Mertens – coach, Love Method facilitator,  Biodanza-docent, en een assistent begeleider.

Lees GETUIGENIS(sen) van deelnemers:
“De taal van mijn lichaam sprak en ineens verstond ik het samenspel van de driehoek, de invloed tussen ‘t trio.
Ik neem de ‘ik-boodschappen’ mee en het horen van de behoefte van de anderen, de mogelijkheid om de driehoek te verlaten en in de andere energie te gaan.”
“Ik ben me meer bewust van mijn reactiepatronen en de mogelijkheden om eruit te geraken op een positieve manier. Ik wil meer aandacht geven aan het verbinden.
Ik was aangenaam verrast, alles was OK. Een ervaren begeleidster, een goede workshop, zeer goede opbouw!”
“Ik kan nog veel bijleren van mezelf. Vanuit bewuster zijn naar Win-Win actie gaan”
“Met het vragenlijstje en de schets erbij, wil ik me verder oefenen op weg naar evenwicht. Ik had een goed gevoel, openheid naar het nieuwe dat wordt meegegeven. Ik voelde me op mijn gemak en durfde mezelf te zijn.Het was leerrijk, vernieuwend, met impulsen.
Ik vind de manier van het loslaten van wat we in de oefeningen op papier zetten, en om dat via een ritueel in verbondenheid met elkaar en de natuur te doen, was heel mooi en voedend.”
“Het was een aangename kennismaking met mezelf. Ik ben een complex wezen en wil ervoor zorgen dat mijn houding en gedrag OK is. De groep was fijn, het was genieten en ik mocht mezelf zijn. De begeleiding was speels en opbouwend.
Alles was aanwezig om in het ‘hier en nu’ te zijn. Een mooie afwisseling tussen theorie en praktijk”
Lees meer getuigenis(sen) van deelnemers

Deze basis-workshop ontstond in een creatieve impuls, na een opdracht tot groepscoaching waarbij ik al mijn ervaring en kennis bundelde tot een workshop waarbij het zelf ervaren in heel ruime zin centraal staat. De combinatie van theorie, zelfonderzoek en ervaring maakt het bewust worden en opnemen van nieuwe informatie veel gemakkelijker. Deelnemers leren direct hun nieuwe kennis toepassen en zijn zich nadien in hun dagelijks leven bewust wanneer ze de neiging hebben om in één van de drama-rollen terug te vallen. Hierdoor wordt het eruit blijven of snel uitstappen gemakkelijk(er).