Zoete babbels met Zilverwijzer

Wanneer:
18/09/2018 @ 14:00 – 16:00
2018-09-18T14:00:00+02:00
2018-09-18T16:00:00+02:00
Waar:
LDC De Vesting
Meerspoort 30
9700 Oudenaarde
België
Contact:
LDC De Vestging
055/460.680

Optimaal genieten van het leven door je veerkracht te versterken!

Reeks van 3 sessies
zilverwijzerBen je ouder dan 60? En wil je in groep ontdekken hoe je (nog) positiever in het leven kan staan? Dan is Zilverwijzer helemaal voor jou!

Inschrijving en organisatie
LDC  De Vesting

Zilverwijzer? Dat zijn groepssessies voor zestigplussers die zichzelf verder willen ontplooien. Voor jou misschien? Vanaf je 60 verandert er immers wel wat in je leven: lichamelijke veranderingen, je aanpassen na je pensioen, verlies van vrienden en geliefden, … Iedereen komt voor grote en kleine uitdagingen te staan. Hoe ga je daar mee om? Hoe kan je je nog beter in je vel voelen, jezelf ontplooien, meer vitaliteit hebben?

Ontdek tijdens de bijeenkomsten hoe je jouw veerkracht kan versterken. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan tegenslagen, uitdagingen en alledaagse stress en om daar zelfs sterker uit te komen. Ook voor jou is het belangrijk om te beschikken over een hoge veerkracht! Ga tijdens Zilverwijzer op zoek naar jouw sterktes, herontdek je krachten en voel de voordelen in je leven op vlak van relaties, gezondheid, denken, (vrijwilligers)werk, hobby’s, …

Waarom je zou meedoen?

 • Ervaringen, levenswijsheid en kennis delen, dat is waar het bij Zilverwijzer om gaat. Je levert niet alleen een bijdrage aan je eigen welbevinden, maar ook aan dat van anderen.
 • Leer nieuwe mensen kennen en onderhoud sociale contacten. Uit vorige sessies zijn er groepen ontstaan die nu nog regelmatig afspreken.
 • De groepssessies kunnen positief bijdragen aan je geestelijke gezondheid. Over Zilverwijzer en over geestelijke gezondheid bestaan soms rare ideeën. Wij ontkrachten graag enkele mythes!

Hoe zit zo’n Zilverwijzer-sessie in elkaar?

 • Groepssessies van twee uur met ongeveer tien deelnemers
 • Een opgeleide Zilverwijzer-begeleider begeleidt de groep bij het zoeken naar hoe je positiever in het leven kan staan en maximaal kan genieten.
 • Ervaringen uitwisselen, praktische tips oppikken, nieuwe mensen leren kennen en actief de eigen veerkracht verhogen staan centraal. Zoek mee uit hoe jij je goed in je vel kan blijven voelen.
 • Elke groep start met het basisthema. Samen met de groep kies je tijdens de eerste groepssessie hoeveel en welke thema’s jullie in de volgende sessie(s) zullen behandelen. Iedere groepssessie behandelt een thema, in het totaal zes.
 1. Basisthema ‘oud is niet out’: Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. Waar of klinkklare onzin?
 2. Thema 2 Geven en nemen: Hoe vind je een evenwicht tussen tijd en ruimte nemen voor jezelf en er zijn voor anderen?
 3. Thema 3 In beweging: Hoe krijg je meer beweging in je leven? Wat zijn de voordelen hiervan?
 4. Thema 4: De boog kan niet altijd gespannen staan: Hoe ga je om met moeilijke momenten? Leer genieten van de kleine dingen.
 5. Thema 5 Samen sterk: De kracht van contact met anderen.
 6. Thema 6 Nooit te oud om te leren: Leren? Dat kan je je leven lang!

“Ik ga met plezier naar de bijeenkomsten en kijk uit naar de volgende groepssessies!”
Lees hier meer ervaringen