Cirkeldans

Sacred Dance ~ Meditation des Tanzes ~ Cirkeldans

harte-dans 150xVanuit het hart dansen, vieren en  koesteren we het moment. Samen in een cirkel dansen we uitbundige en ingetogen choreografieën op een variatie aan muziek , van klassiek over wereldmuziek tot hedendaagse.

‘Sacred’ betekent letterlijk heilig in de zin van helend. Afwisselend dansen we rustig en met meer vuur. Elke choreografie bestaat uit zich herhalende passen en gebaren, vaak gebaseerd op oeroude danspatronen. Er wordt gedanst op klassieke, eigentijdse, religieuze en wereldmuziek.

We dansen meestal in een cirkel. De cirkel is in vele culturen het symbool van oneindigheid, zonder begin of einde, van verbinding met jezelf, de ander en het universum.

U ervaart intenser en dieper wat er in u leeft door de combinatie van muziek en het samen bewegen.

Elke sessie of workshop dansen we rond een bepaald thema dat verbonden is met de tijd van het jaar in de natuur en/of diverse religies, het leven in al haar facetten en ook Bachbloesem- en natuurdansen.

Iedereen kan meedoen. Bij elke dans wordt er rekening gehouden met het tempo, de mogelijkheden en eventuele beperkingen van de deelnemers.
Er bestaan geen foute passen, wel variaties !

Begeleiding en vorming op maat mogelijk voor specifieke doelgroepen zoals verenigingen, scholen, bedrijven,… evenals vieringen, trainingen, sport- of culturele manifestaties.

Wanneer: zie agenda én op aanvraag.

Wat heb je nodig: Prettig voelende kledij. Gemakkelijke (dans)schoenen. Flesje water.

Meer info:
Friedel Kloke-Eibl Ausbildungsinstitut Meditation des Tanzes – Sacred Dance
Mariëlle van Beek Sacred Dance – Meditation des Tanzes
Martine Winnington – Bach flower & Nature dances

Trainer Coach Vormingswerker