Opstellingen

opstellingen 150pixIndividuele opstelling op afspraak

Workshop Systeem in Beweging: familie-, organisatie- en systeem opstellingen met integrerende beweging na elke opstelling.

Dit is een workshop waarop je een thema, situatie of probleem dat je graag wil veranderen, kan benoemen. Op een zachte en creatieve manier coacht en begeleidt Katharina de opstellingen en bewegingen in het ‘wetend veld’ van het systeem.

Om de integratie te bevorderen en het beleefde los te laten, ronden we elke vraag af met helende bewegingen met alle deelnemers als groep.

Als je een vraag hebt, wordt in overleg met jou een systeem (familie, werk, organisatie, relatie, gezondheid, …) dat daarmee verband houdt opgesteld. Andere deelnemers fungeren op je uitnodiging als representant. Vanop de verschillende posities komt informatie vrij en toont zich een gepaste beweging. Deze werkwijze maakt het mogelijk om vanop afstand en neutraler naar het patroon in je systeem te kijken.

Zo’n workshop beleef je en is moeilijk in woorden te vatten noch te voorspellen. Je geeft zelf mee vorm aan de dag vanuit verschillende rollen: als vraagsteller, representant of observator. Elke rol is belangrijk en ieder is vrij om een vraag te stellen en om iemand te representeren of niet. Ook als je geen specifieke vraag stelt, brengt deze dag je inzichten.

Zijn één van de hiernavolgende uitspraken voor jou herkenbaar? Dan is de dag ‘Systeem in Beweging’ echt iets voor jou.

‘Ik bots telkens terug op hetzelfde probleem. Ik wil alles zo perfect doen, dat er geen tijd voor mezelf overblijft. Mijn partner/collega neemt geen initiatief. Ik voel me een zaag en doe het dan zelf maar. Ik praat weinig en heb tijd nodig vooraleer ik in actie schiet waardoor ik de kans niet krijg om het op mijn manier te doen. Ik heb het moeilijk om neen te zeggen. Als ik eens hulp vraag, komt de ander vaak zijn/haar gemaakte belofte niet na. …’

Inschrijving: bel 053 84 00 27 – 0496 51 15 16 of mail katharina@coachinbeweging.be
max 12 – min 4 deelnemers

Begeleiding: Katharina Mertens. Coach: systemisch-, familie- en organisatieopstellingen, rouw- en trauma-verwerking, ziel- & gezondheidsthema’s en jarenlange ervaring met beweging en dans.

Impressies van enkele deelnemers:
“Er was direct een klimaat van vertrouwen en dan is er veel mogelijk, natuurlijk. Jij geeft dat gevoel van vertrouwen. Het was merkwaardig, wat er op die dag allemaal gebeurde. En het was goed, dat je herhaalde om het niet trachten te begrijpen, maar erop te vertrouwen dat komt wat komt en dat dit het juiste is, op dat moment.
Ik ben het absoluut niet gewoon om gevoelens toe te laten en dat is het juist wat ik meer en meer nodig heb. Loslaten en durven  erop vertrouwen dat anderen me aanvaarden, gewoon om wie ik ben.”

“De systeemopstelling heb ik als heel intensief ervaren en het werkt ontzettend na. Het helpt me enorm om op een dieper niveau mijn oude kindpijn los te laten en als volwassene verder te gaan. Alhoewel ik al lang met dit thema bezig ben, lukte het me niet om in contact met mijn ouders als volwassene overeind te blijven. De pijn was sterker dan het bewustzijn. In de opstelling heb ik heel sterk gemerkt dat ondanks alle inzichten het kind in mij nog altijd hoopte op een rechtzetting van buitenaf. Ik heb het gevoel dat ik nu een stapje verder gegaan ben en dat ik op een dieper niveau de verantwoordelijkheid voor mijn leven en mijn geluk kan nemen.”

Trainer Coach Vormingswerker